Bingoregler

Sist oppdatert:
Bingo på nett

På denne siden

  Det er få spill som er enklere å spille enn bingo på nett, for bingoregler er veldig enkle å lære. Her er det rett og slett bare å kjøpe bingobrett, som blir tilfeldig valgt for deg, og så bare vente og se om du vinner eller ikke. Det eneste du selv må velge er hvor mange brett du vil ha hver spillerunde. Resten går helt av seg selv, for du trenger ikke å merke av de numrene som blir trukket. De registreres nemlig automatisk når du spiller bingo på nett, med mindre du ønsker å krysse av tallene selv.

  Regler finnes derimot i den forstand at de ulike typene bingo fungerer på ulike måter. Det kan være ulike antall baller som er med i spillet, og det kan også være ulike mønster eller kombinasjoner som skal til for å gi deg en gevinst. Noen varianter av bingo ligner faktisk mer på keno enn på vanlig bingo, siden du kan få brett som kun har noen få nummer på seg.

  Sider hvor du kan spille bingo på nett

  Benefit-con Spill med Visa
  Benefit-con Malta-lisens
  Benefit-con Norsk språk
  Free spins
  100
  35x
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  Benefit-con Spill med Visa
  Benefit-con Gunstige bonuskrav
  Benefit-con Tilbyr sportsbetting
  Bonus
  5000 NOK
  35x
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Slik spiller du bingo på nett

  Her er en nummerert liste som kort beskriver hvordan man spiller bingo på nett:

  1. Velg en pålitelig nettside som tilbyr online bingo.
  2. Opprett en konto og logg inn.
  3. Utforsk forskjellige bingorom og velg et rom som passer dine preferanser.
  4. Kjøp bingobrett ved å bruke innskuddsmetodene som er tilgjengelige på nettstedet.
  5. Vent til bingorunden starter.
  6. Marker automatisk eller manuelt tallene som blir trukket ut, avhengig av programvaren.
  7. Følg med på bingobrettet og se etter vinnende mønstre.
  8. Hvis du oppnår en vinnende kombinasjon vil programvaren automatisk registrere din “Bingo”.
  9. Vær oppmerksom på eventuelle chatfunksjoner i bingorommet, hvor du kan chatte med andre spillere og sosialisere deg underveis.
  10. Nyt spenningen ved å spille bingo og ha det gøy!

  Merk at reglene og funksjonalitetene kan variere mellom ulike nettsider og bingorom. Det kan være lurt å lese retningslinjer og vilkår for det spesifikke nettstedet du velger å spille på.

  Kjøp bingobrett

  Hvor mye et bingobrett koster, kan variere mye. Det kan være fra bingorom til bingorom, men også innad i det samme rommet på den samme bingosiden. Det som alltid er felles er at ett bingobrett koster det samme for alle spillere i samme spillerunde. Du kan dermed ikke selv velge innsats for dine brett. Det er på grunn av hvordan gevinstene regnes ut, noe vi kommer tilbake til lenger ned i artikkelen.

  I tillegg til at det opplyses om hva prisen per bingobrett er, vil du alltid kunne se hva som er maks antall bingobrett du kan kjøpe. Ofte kan hver spiller kjøpe rundt 100 brett, men også dette kan variere. Dine vinnersjanser øker med antallet bingobrett du har, så det kan lønne seg å kjøpe flere brett for samme spillerunde i stedet for bare en eller to.

  Gevinstene i bingo

  Selv om bingo ikke er et ferdighetsspill så spiller du mot andre spillere. Hver eneste runde vil det alltid være noen som vinner, for det trekkes nye tall helt til noen får bingo. Hvor store gevinster man kan vinne kommer an på hvor mange brett som er solgt, for en gitt prosentandel av gevinstene betales alltid ut i hver runde. Resten beholdes av casinoet, siden de tross alt også må tjene penger på å tilby spillet. Det er dog kun snakk om noen få prosent, vanligvis mellom 2 og 5 prosent.

  Det betyr at gevinstene vil variere fra spillrunde til spillrunde, så det finnes det ikke noen gitte bingoregler om. Hvor mange brett som er solgt avgjør gevinstene, og dermed øker premiepengene etterhvert som vinnersjansene per spiller blir mindre. Det er nettopp derfor det lønner seg å kjøpe mange bingobrett til samme spillerunde. Blir det solgt 2000 bingobrett og 100 av dem er dine, er vinnersjansene dine bedre enn om du kun har et par brett.

  For hver runde kan det også være mange vinnere. I vanlig 75-ballsbingo er det vanligvis fem deler i spillet. Det betales da ut gevinster for 1 linje, 2 linjer, 3 linjer, 4 linjer, og fullt hus, som er når hele brettet er dekket. For hver av disse delene kan det også være mange som får bingo samtidig, og dermed deles premiene. Én spillerunde i bingo kan derfor fort ha mer enn 20 vinnere.

  Spesielle bingoregler

  Vanlige bingoregler er veldig enkle. Fyll opp brettet ditt med de numrene som blir trukket før noen andre. Dette gjelder i grunn uansett hvilken versjon av bingo du spiller. Men i tillegg til vanlige bingoregler finnes det også noen spesielle regler som gjør at flere kan vinne, og en slik regel kalles roll-on. Når førstemann i spillerunden har fått fullt hus så er vanligvis spillrunden over, men med re-roll så trekkes ytterligere nummer helt til noen andre får bingo også. Dermed øker vinnersjansene dine.

  Enkelte bingosider tilbyr bingo med jackpot, og dette kan være store jackpotter på mange hundre tusen kroner. Det som skal til for å vinne denne er å fylle hele brettet ditt fort og med få baller. Hvor mange baller som er grensen for å få jackpotten avhenger naturlig nok av hvor mange baller som er med i spillet, og hvor mange nummer du har på brettet du spiller med.

  Hvis du velger å spille bingo på en spilleautomat i stedet for live bingo i et bingorom med andre spillere, er det en rekke andre bonusregler som kan gjelde. Dette er litt som spesialfunksjoner i spillene, og her kan det være mye rart. Å kjøpe ekstra baller er vanlig, og i tillegg finnes det noen ganger en joker som kan benyttes på et valgfritt tall. Alle spilleautomater med bingo er ulike og har ulike regler, så her gjelder det bare å prøve deg frem til du finner et spill som du liker.

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.